понеделник, 10 юни 2013 г.

Славейкова награда 2013


Olives

Животните се дресират или с болка, или с лакомство,
или и с двете – рибка за делфина, камшик и мръвка за лъва,
бучки захар за коня...
Седим в градината на маслинения ресторант,
поръчваме си лакомства и спестяваме болката.
Вечерта ни намята като ескимоски кожух
и ни се предлага девствена като ледена пързалка,
по която току-що е минал рактрака.
Още е лято – почесваме езиците – поне до края на септември, нали?
Разбираме истерията си за топлина,
и какво е да си куче без потни жлези, или котка,
която няма инстинкта да пие вода в жегата.
Пристигат десертите:
моят – топъл  и твоят – леден.
Изяждаме половината и ги разменяме.
Добре дресиран, докосваш ръката ми.
Добре дресирана, не я отдръпвам.

Само Господ знае откъде, но
в градината на маслинения ресторант започва да вали.
Подхвърлям Му захаросаната черешка –
първа стъпка във висшата дресура.

Нели Добринова

2 коментара:

  1. Мило Славейче, а един полу(бог)с какво ще го дресираш?(посказвам с радост за----)

    ОтговорИзтриване
  2. С това http://www.tryavna.bg/aktualno/act/image12.jpg

    и лучена супа :))

    ОтговорИзтриване